Code Oranje opent de aanval op Mark Rutte

Richard de Mos. Bron: Screenshot YouTube/Hart voor Den Haag Richard de Mos houdt kersttoespraak. Bron: Screenshot YouTube/Hart voor Den Haag

Code Oranje-lijsttrekker Richard de Mos is helemaal klaar met het beleid van demissionair minister-president Mark Rutte. In een interview met De Dagelijkse Standaard opent hij frontaal de aanval op de VVD-bewindsman. Hij wijst onder meer naar de toeslagenaffaire, het immigratiebeleid en het coronabeleid. Als het aan hem ligt stemmen de kiezers Rutte massaal weg.

Tijdens de aankomende Tweede Kamerverkiezingen doen er een recordaantal van 37 politieke partijen mee. Code Oranje is een van hen. De nieuwe partij van lijsttrekker Richard de Mos doet een gooi richting een plekje in de Tweede Kamer. Vorige week presenteerde Code Oranje haar ‘verkiezingsagenda‘.

Ombudspolitiek en vrijheid van meningsuiting staan met stip op nummer één bij de partij van Richard de Mos. Het blijft echter niet bij verkiezingsretoriek. Zo wil Code Oranje vluchtelingen opvangen in de eigen regio, minder nationale bevoegdheden overhevelen aan de Europese Unie en is de partij een groot voorstander van het referendum.

Daarnaast is Code Oranje erin geslaagd om in een mum van tijd een blik met bekende gezichten open te trekken. Zo hebben advocaat Peter Plasman (nummer twee op de kandidatenlijst) en Tanya Hoogwerf (nummer drie op de kandidatenlijst) zich aangesloten bij de ‘oranjegolf’.

Daarnaast heeft Code Oranje ook zangeres Marga Bult en voetbalanalist Johan Derksen uitgeroepen tot ambassadeurs. Zo is Bult uitgeroepen tot Ambassadeur van de Zorg en Derksen tot Ambassadeur van het Vrije Woord. Daarnaast hebben ook Jan Dijkgraaf en Jan Roos te kennen gegeven hun stem uit te brengen op Code Oranje tijdens de aankomende verkiezingen.

De partij van Richard de Mos zet in op een verkiezingscampagne die vooral online plaatsvindt. Deze campagne lijkt volgens de peilingen nog niet z’n vruchten af te werpen. Zo blijft Code Oranje schommelen tussen de 1 en 0 zetels. Directe concurrent JA21 doet het in de peilingen een stuk beter. Zij schommelen structureel tussen de 1 en 3 Kamerzetels.

Reden genoeg voor Richard de Mos om de aanval te openen op demissionair minister-president Mark Rutte. Dat deed hij in een interview met De Dagelijkse Standaard. De oud-PVV’er is van mening dat de VVD grossiert in ‘loze beloften’. “‘immigratiebeperkende maatregelen’ betekende bij Rutte 750.000 nieuwkomers. Ook worden er ‒ zonder draagvlak bij de bevolking ‒ windmolens neergezet.”

Als het aan Richard de Mos ligt laten de kiezers Mark Rutte massaal vallen. “Daarnaast is zijn coronabeleid zwalkend en slecht voor de BV Nederland. Rutte heeft de zorg kapotbezuinigd, en politie en leger uitgehold. Het mkb is vergeten en de horeca opgegeven. En werkend Nederland kon fluiten naar die €1.000. Rutte staat het verst van mij af. Stem hem weg!”

Nog meer scherpe analyses en op de hoogte blijven van het politieke nieuws? Dat kan! Volg ons op Twitter en Facebook. Wij hebben uw steun erg hard nodig!