Geert Wilders pleit voor heropening winkels en terrassen

Geert Wilders tijdens coronadebat. Bron: Screenshot YouTube/PVVpers Geert Wilders tijdens coronadebat. Bron: Screenshot YouTube/PVVpers

Geert Wilders heeft het helemaal gehad met de “onzinregels” van het demissionaire kabinet. De PVV-leider vindt dat winkels en terrassen hun deuren weer zouden moeten mogen openen en dat de omstreden avondklok van tafel geveegd moet worden. Volgens de oppositieleider kan dit voornemen op een veilige en verantwoorde manier gerealiseerd worden, aangezien deze sectoren zelf allerlei protocollen op de plank hebben liggen. 

Traditiegetrouw vindt na de persconferentie van demissionair minister-president Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) een coronadebat in de Tweede Kamer plaats. De boodschap van de persconferentie was helder. Het einde is in zicht, maar eventuele versoepelingen kunnen nog niet worden doorgevoerd. Volgens de experts is Nederland nog niet over de piek van de derde coronagolf heen. Eerder werd echter bekend dat het demissionaire kabinet voornemens was om winkels en terrassen per 21 april te heropenen. Ook de omstreden avondklok zou in de ban worden gedaan. ‘Die datum komt echter nog te vroeg’, liet Mark Rutte weten.

Waardeert u dit kritische geluid? Aarzel niet en doneer aan The Politics Post!

Wel liet de demissionaire premier zich ontvallen te verlangen naar versoepelingen. Het demissionaire kabinet zal per week bekijken of er eventuele versoepelingen gerealiseerd kunnen worden. “De eerste stap zetten we als we zien dat we over de piek van de derde golf heen raken. Als we over die piek heen raken durven we de risico’s van verdere versoepelingen aan. We bekijken het per week”, zo sprak de VVD-premier Nederland toe.

Momenteel wordt er in de Tweede Kamer gedebatteerd over deze besluitvorming. PVV-leider Geert Wilders heeft geen goed woord over voor het coronabeleid van de demissionaire bewindspersonen. Hij haalde daarbij flink uit naar Mark Rutte en Hugo de Jonge. “We zijn opnieuw voor de gek gehouden door dit kabinet”, sprak Wilders de Tweede Kamer toe. “Er wordt, op de buitenschoolse opvang na, helemaal niets versoepeld. Nederland betaalt dus opnieuw de prijs voor de totale incompetentie van Rutte en De Jonge. We hadden allang onze vrijheid terug kunnen hebben, als het kabinet voor meer vaccins had gezorgd.”

Na opgesomd te hebben hoe het allemaal beter had gekund, pleitte de oppositieleider voor het afschaffen van de coronamaatregelen. “Ik wil dat al die onzinregels nu worden opgeheven. Dat de winkels en de horeca weer opengaan. Dat kan verantwoord, zonder dat dit leidt tot nieuwe besmettingen. De sectoren zelf hebben daar fantastische protocollen voor.”

Tot slot sprak Wilders over de zorgbonus. “Wat een vrekkigheid. De minister van Medische Zorg zegt een dilemma te hebben. Nou, wij hebben dat dilemma niet. Hou op met die gierigheid, geef iedereen die vijfhonderd euro en als dat teveel kost geeft u maar een jaartje wat minder geld aan Afrika, Italië of Griekenland”, sloot Wilders zijn betoog af.

Op de hoogte blijven van het politieke nieuws en The Politics Post helpen groeien? Dat kan! Volg ons op Twitter en Facebook