Geert Wilders valt tevergeefs Ferdinand Grapperhaus aan

PVV-leider Geert Wilders. Bron: Screenshot YouTube/PVVpers PVV-leider Geert Wilders. Bron: Screenshot YouTube/PVVpers

Geert Wilders en Ferdinand Grapperhaus vlogen elkaar vandaag in de haren op social media. De demissionaire minister van Justitie en Veiligheid plaatste vandaag een videoboodschap op Twitter, waarin hij moslims een fijne ramadan toewenste. Dit bericht kon natuurlijk niet op goedkeuring van Geert Wilders rekenen. De oppositieleider haalde hard uit naar Grapperhaus, door te zeggen dat de CDA-bewindsman tijdens Kerst en Pasen zo’n dergelijke boodschap achterwege liet. Dat bleek echter onwaar te zijn. 

Geert Wilders heeft weer eens hard uitgehaald naar een minister van het demissionaire kabinet. Dit keer moest Ferdinand Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) het ontgelden. De demissionaire minister had het namelijk gewaagd om moslims een fijne ramadan toe te wensen. “Ramadan. Een periode van bezinning en van zuivering. Maar weet in tijden van Covid-19. Vandaag vraag ik u, voor de tweede en hopelijk laatste keer, de ramadan en de iftar bescheiden te beleven. Tegelijkertijd hoop ik dat ramadan u kracht geeft om door te zetten. Ramadan Mubarak!”, schreef de CDA-bewindsman op Twitter.

Waardeert u dit kritische geluid? Aarzel niet en doneer aan The Politics Post!

De desbetreffende tweet bevatte een video waarin Ferdinand Grapperhaus de islamitische gemeenschap opriep, om ook tijdens de ramadan de strenge coronamaatregelen in acht te blijven nemen. De (video)boodschap zette kwaad bloed bij PVV-leider Geert Wilders. Hij neemt Grapperhaus kwalijk dat hij moslims een gezegende ramadan toewenst, maar dit tijdens de paasdagen achterwege liet. “Imam Grapperhaus wenst moslims een fijne Ramadan. Met Pasen en Kerst hoorden we hem niet. Ramadan. Een periode om goed na te denken hoe we de islamitische ideologie van discriminatie, onvrijheid en geweld zo snel mogelijk ons land uitkrijgen”, foeterde de oppositieleider.

Geert Wilders beging echter een klein blundertje. Ferdinand Grapperhaus had tijdens de paasdagen wel degelijk een boodschap de wereld ingestuurd, waarin hij iedereen een goed paasweekend toewenste. “Pasen. Het feest waarbij we de opstanding van Jezus herdenken. Een tijd van reflectie én vooruitkijken. Ik begrijp dat veel mensen het moeilijk vinden dat we Pasen niet kunnen vieren zoals we dat zouden willen. Maar juist nu houden we hoop en kijken we uit naar een nieuw begin”, schreef de demissionaire minister toentertijd op social media.

Grapperhaus kon het echter niet laten om Geert Wilders hiermee de oren te wassen. “Beste @geertwilderspvv, ik heb voor Pasen en Joods Pesach eveneens een boodschap ingesproken – al twee weken terug op onder meer twitter geplaatst. @larsduursma Ik doe dat als #ministervaneredienst, een functie die al in de 19de eeuw bestond.” En gelijk heeft hij. Wellicht dat Geert Wilders eerst eens kan controleren wat hij zegt, voordat hij dit soort onzin de wereld inslingerd. 

Nog meer scherpe analyses en op de hoogte blijven van het politieke nieuws? Dat kan! Volg ons op Twitter en Facebook