Geert Wilders wil streng law & order-beleid voor misdadigers met dubbel paspoort

Geert Wilders. Bron: Screenshot YouTube/PVVpers Geert Wilders. Bron: Screenshot YouTube/PVVpers

Geert Wilders wil een streng law & order-beleid doorvoeren voor veroordeelde misdadigers met een dubbel paspoort. De PVV-leider wil criminelen met een dubbel paspoort het land uitzetten. Volgens hem zou dat nu ook al bij terroristen gebeuren, maar Wilders is van mening dat dit uitgebreid moet worden. Of zijn wens ook daadwerkelijk in vervulling zal gaan, blijft echter nog maar de vraag.

Over twee weken barsten de Tweede Kamerverkiezingen los. De campagnes van verschillende politieke partijen draaien dan ook al op volle toeren. Zo zat PVV-leider Geert Wilders vanochtend aan tafel als gastpresentator bij Goedemorgen Nederland van omroep WNL.

Iedere verkiezingscampagne is natuurlijk anders, maar sommige dingen veranderen nooit. Zo ook niet bepaalde standpunten van de PVV. Zo is Geert Wilders nog steeds voornemens om criminelen met een dubbel paspoort het land uit te zetten. “Dat iemand dan kan worden gedenaturaliseerd, dus dat je de Nederlandse nationaliteit kan kwijtraken. Het kabinet doet dat nu ook al, maar alleen voor terroristen. Wij hebben een wet die zegt dat als een Syriëganger twee nationaliteiten heeft, hij de Nederlandse kwijt kan raken. Dan mag hij Nederland niet meer in.”

Geert Wilders is van mening dat mensen met een dubbel paspoort die bijvoorbeeld een geweldsmisdrijf hebben gepleegd, hun kans hebben verspeeld. “En nogmaals, het is heel normaal in Nederland. Met terreur doen wij het al. Maar als je een geweldsmisdrijf pleegt, heb je gewoon je rechten verspeeld om hier in Nederland te blijven.”

De PVV wil dus een streng law & order-beleid hanteren. Het is echter nog maar de vraag of deze wens ook daadwerkelijk gerealiseerd gaat worden. De partij van Geert Wilders wordt door de gevestigde orde namelijk stelselmatig uitgesloten. Demissionair minister-president Mark Rutte heeft ook dit jaar weer te kennen gegeven er nog steeds niets voor te voelen om weer met de PVV in zee te gaan. Wil de PVV iets van haar standpunten willen uitvoeren, zijn ze genoodzaakt om een goede verkiezingsuitslag neer te zetten.

De peilingen geven daar echter nog geen aanleiding toe. De PVV staat weliswaar genoteerd als de tweede partij van Nederland, maar de VVD steekt nog steeds met kop en schouders boven de rest uit. Wil Geert Wilders iets in de melk te brokkelen hebben, zou hij meer zetels moeten binnenharken dan de peilingen momenteel aangeven.

Nog meer scherpe analyses en op de hoogte blijven van het politieke nieuws? Dat kan! Volg ons op Twitter en Facebook