GroenLinks wil Rotterdam The Hague Airport sluiten: ‘Vervult geen enkele belangrijke functie voor het vervoerssysteem in Nederland’

Jesse Klaver tijdens campagneaftrap. Bron: Screenshot YouTube/GroenLinks

Mocht GroenLinks de grootste partij worden tijdens de aankomende Tweede Kamerverkiezingen en Jesse Klaver wordt ministier-president, dan wil hij direct de deuren van The Hague Airpot in Rotterdam sluiten. Die wens staat in het verkiezingsprogramma van GroenLinks.

Volgens de partij van Jesse Klaver draagt de luchthaven van Rotterdam niets bij aan het vervoerssysteem in Nederland. ‘Het vervult geen enkele belangrijke functie voor het vervoerssysteem in Nederland en veroorzaakt veel overlast en schade aan het milieu.’

Het Algemeen Dagblad weet zelfs melden dat dit standpunt op goedkeuring kan rekenen van 90% van de GroenLinks-leden. Dat maakten ze kenbaar door te stemmen tijdens het partijcongres.

GroenLinks gaat echter voorbij aan het feit dat Rotterdam The Hague Airport de derde grootste luchthaven van Nederland is, na Schiphol en Eindhoven Airport. Er zijn dan ook tegenstanders. Zij denken dat het probleem niet opgelost, maar slechts verplaatst wordt als The Hague Airport haar deuren zou sluiten. Zij verwachten dat door een eventuele sluiting van de luchthaven het drukker in het verkeer wordt, aangezien de verwachting is dat reizigers zich met de auto zullen verplaatsen richting andere vliegvelden.

GroenLinks en The Hague Airport staan hiermee lijnrecht tegenover elkaar. Waar GroenLinks het liefst ziet dat de Rotterdamse luchthaven haar deuren sluit, wil The Hague Airport juist uitbreiden. Dat wil de luchthaven al vanaf 2016. Het zou gaan om tien tot vijftien nieuwe bestemmingen.

The Hague Airport is echter niet de enige luchthaven waarop GroenLinks haar pijlen richt. In het verleden was de partij van Jesse Klaver een uitgesproken tegenstander van Lelystad Airport. In 2019 wilde Klaver de opening van deze luchthaven nog blokkeren. “Je kan niet zeggen dat mensen hun huis moeten verduurzamen en een elektrische auto moeten kopen, want dat is belangrijk om het klimaat te redden, en tegelijkertijd zeggen: by the way, er gaan ook meer vliegtuigen opstijgen en landen.”

Tijdens de campagneaftrap van GroenLinks stond klimaatverandering uiteraard centraal. Ook de luchtvaart kwam daarbij aan bod. Als het aan Jesse Klaver ligt komt er een stop op korte vluchten. “Schiphol zal eraan moeten denken om te gaan krimpen. Zestig keer per dag vliegen naar een bestemming in Europa, hebben we niet echt nodig. We gaan op een andere manier kijken naar reizen.”