Guido Weijers heeft geen goed woord over voor Hugo de Jonge: ‘Sabotage’

Hugo de Jonge. Bron: Screenshot YouTube/CDA Hugo de Jonge. Bron: Screenshot YouTube/CDA

Guido Weijers heeft geen spaan heel gelaten van de uitspraken die minister Hugo de Jonge heeft gedaan over een proefvoorstelling die de cabaretier mocht houden. Volgens de coronaminister zou dit experiment zijn mislukt, omdat slechts 80 procent van de bezoekers zich na de voorstelling heeft laten testen. Weijers is het hier niet mee eens en beticht De Jonge zelfs van ‘sabotage’.

Cabaretier Guido Weijers deed mee aan een proefexperiment van Fieldlab om te kijken hoe bepaalde evenementen weer op een veilige manier georganiseerd kunnen worden, met het oog op het coronavirus. Weijers mocht een proefvoorstelling houden waarbij alle bezoekers voor- en achteraf werden getest op het coronavirus.

Gister werd echter bekend dat 20% van de bezoekers zich niet hebben laten testen op COVID-19 na de voorstelling van Guido Weijers. Volgens minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) is dat een kwalijke zaak. Hierdoor zouden er geen harde conclusies over dit experiment getrokken kunnen worden. Weijers vindt deze uitspraak volstrekt belachelijk. 80% procent van alle bezoekers hebben zich na de voorstelling nogmaals laten testen. Geen enkele daarvan werd positief getest op het coronavirus.

Volgens Cabaretier Guido Weijers is Hugo de Jonge er alleen maar op uit om deze ‘fantastische resultaten negatief te spinnen’. Op Twitter haalt hij dan ook hard uit naar coronaminister Hugo de Jonge. “100% bezoekers is vooraf getest. Deel is ter plaatste met een steekproef tweede keer getest. 80% heeft zich een week later nog eens laten testen. Van de overige 20% zijn bij GGD nul meldingen van besmetting binnengekomen. Ik leg het @hugodejonge graag eens uit. Als hij durft.”

Vandaag is die woede nog steeds niet gaan liggen bij Weijers. Hij baalt nog altijd van de uitspraken van De Jonge en beticht de minister nu zelfs van ‘sabotage’. “Gisteren was Hugo de Jonge, net als 100 procent van de achteraf geteste mensen bij ons Fieldlab-experiment, negatief. Gemiste kans voor Hugo, want er is alle reden voor positiviteit”, zo laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. “Hugo de Jonge presteert het om de fantastische resultaten negatief te spinnen. Dat is een poging tot totale sabotage van Fieldlab. We moeten natuurlijk niet nu oplossingen vinden voor een groot probleem. Dat is blijkbaar het laatste wat Hugo de Jonge nu wil zien.” Nou, die kan onze excellentie mooi in z’n broekzak stoppen.

Nog meer scherpe analyses en op de hoogte blijven van het politieke nieuws? Dat kan! Volg ons op Twitter en Facebook