Hans Wiegel geeft Sigrid Kaag veeg uit de pan

Hans Wiegel bij WNL op Zondag. Bron: Screenshot WNL/NPO Hans Wiegel bij WNL op Zondag. Bron: Screenshot WNL/NPO

Hans Wiegel heeft flink uitgehaald naar Sigrid Kaag. Het VVD-erelid vond dat de D66-lijsttrekker met haar uitspraken over de avondklok voor haar beurt sprak. Kaag liet in de media weten dat ze de avondklok wil afschaffen, omdat zondag de zomertijd weer begint. Volgens Wiegel had Kaag eerst moeten overleggen met haar collega’s.

Een van de grote winnaars van de Tweede Kamerverkiezingen, was natuurlijk D66. Op de uitslagenavond behaalde de partij van Sigrid Kaag een klinkende verkiezingsoverwinning. D66 kreeg in eerste instantie 27 Kamerzetels toebedeeld. Deze uitslag bleek echter te euforisch. De partij heeft momenteel 23 zetels in handen.

Na de verkiezingsuitslag slaagde Sigrid Kaag erin om direct haar stempel te drukken. Zo is het tegenwoordig gebruikelijk dat de grootste partij van het land de verkenner aanwijst. Dit jaar zijn er maar liefst twee verkenners aangewezen, omdat D66 graag Kajsa Ollongren erbij wilde hebben.

Na de uitslag sprak Sigrid Kaag echter direct voor haar beurt. Zo was ze van mening dat de avondklok geschrapt moest worden, terwijl er nog overleg gevoerd moest worden over eventuele versoepelingen. Kaag vond dat de avondklok afgeschaft moest worden, omdat deze week de zomertijd weer begint.

Sigrid Kaag deed deze uitspraken terwijl de besmettingen weer oplopen. Andere bewindspersonen zijn niet gerust op de ontwikkeling van de besmettingscijfers en temperden meteen de verwachtingen die door Kaag zijn gewekt. Het demissionaire kabinet besloot uiteindelijk de coronamaatregelen te verlengen, inclusief de avondklok.

VVD-erelid Hans Wiegel heeft geen goed woord over voor de uitspraken van Sigrid Kaag. Wiegel vond dat de D66-lijsttrekker eerst had moeten overleggen met haar collega’s. “Ik vind het zeer ongepast dat Sigrid Kaag zich uitsprak voordat het kabinet bijeen is gekomen om hierover te praten. Of de avondklok moet worden afgeschaft, is een kabinetsbesluit, niet een besluit van alleen mevrouw Kaag van D66”, zei Wiegel bij WNL op Zondag.

Hier slaat Hans Wiegel natuurlijk de spijker op z’n kop. Sigrid Kaag sprak absoluut voor haar beurt omtrent de avondklok. Door dergelijke uitspraken wordt valse hoop gewekt bij mensen die de avondklok liever kwijt dan rijk zijn. En dat kan natuurlijk niet het toonbeeld van ‘nieuw leiderschap’ zijn, nietwaar?!

Nog meer scherpe analyses en op de hoogte blijven van het politieke nieuws? Dat kan! Volg ons op Twitter en Facebook.