Hugo de Jonge onder vuur vanwege Goede Tijden-tweet

Hugo de Jonge. Bron: Screenshot YouTube/GroenLinks Hugo de Jonge. Bron: Screenshot YouTube/GroenLinks

Hugo de Jonge heeft vandaag op Twitter de wind van voren gekregen. De demissionaire minister wordt bekritiseerd en bespot, vanwege het feit dat hij vanochtend in een supermarkt werd aangemerkt als een acteur uit de succesvolle televisieserie Goede Tijden, Slechte Tijden. De Jonge kon het niet laten om dit verhaal te delen met zijn volgers op Twitter. Kritische twitteraars vinden vooral dat de CDA-bewindsman zich moet concentreren op zijn werkzaamheden. 

Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) is weer eens onder vuur komen te liggen. Tijdens zijn bezoekje aan een supermarkt werd de CDA-bewindsman namelijk aangezien voor een acteur uit de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden. De Jonge kon het niet laten om deze gebeurtenis te delen met zijn volgers op Twitter.

“Net in de supermarkt: ‘Meneer? Volgens mij ken ik u. Van televisie. Bent u van Goede Tijden?’ Zeker. Ik ben heel erg van goede tijden”, schreef Hugo de Jonge dinsdagochtend op het sociale platform. Hij sloot het bericht af met een knipogende smiley en de hashtag Goede Tijden.

De tweet heeft voor behoorlijk wat ophef gezorgd. Reageerders verwijzen volgens de Telegraaf massaal naar het hoge aantal coronadoden. In die context vraagt men zich af hoe het in godsnaam mogelijk is dat er dan over ’goede tijden’ gesproken kan worden. Vorige maand werd namelijk bekend dat in 2020 twintigduizend mensen aan het coronavirus zijn overleden.

Zelfs een praktijkondersteuner van de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) heeft woedend op het twitterbericht van Hugo de Jonge gereageerd. In haar reactie deed ze uit de doeken wat zij allemaal heeft meegemaakt tijdens de coronacrisis. “Net in de huisartspraktijk: ‘Volgens mij ben ik al een jaar ernstig depressief omdat ik niet naar buiten durf en m’n vaccinatie wil, waarom duurt het toch allemaal zo lang’ #goedetijden’”, foeterde ze op het sociale platform. Volgens de Telegraaf heeft de praktijkondersteuner haar bericht alweer verwijderd.

Ook andere twitteraars hebben geen goed woord over voor de tweet van Hugo de Jonge. Ze hopen dat de CDA-bewindsman zich vooral concentreert op zijn werk. “Niet grappig Hugo… Focus op ons redden uit corona. De mensen om je heen zien je liever in GTST, maar er zijn belangrijkere zaken. Focus!”

Steun uw favoriete magazine! Met slechts €1 per maand kunt u nieuwe content mogelijk maken. Doneer daarom aan The Politics Post. Volg ons ook op Twitter en Facebook.