JA21 pleit voor uitbreiding OMT en coronaminister

JA21-lijsttrekker Joost Eerdmans bij WNL. Bron: Screenshot YouTube/Goedemorgen Nederland/WNL/NPO JA21-lijsttrekker Joost Eerdmans bij WNL. Bron: Screenshot YouTube/Goedemorgen Nederland/WNL/NPO

JA21 vindt dat het Outbreak Management Team (OMT) moet worden uitgebreid met een Economisch Management Team. De partij van lijsttrekker Joost Eerdmans is van mening dat er door het OMT onvoldoende gekeken wordt naar de maatschappelijke schade die de coronamaatregelen aanrichten. Ze stellen zelfs voor om een aparte coronaminister aan te stellen.

Uit alle facetten van de samenleving klinkt felle kritiek op het huidige coronabeleid. Zo hebben verschillende partijen zich in de Tweede Kamer al afgezet tegen sommige coronamaatregelen, zoals de omstreden avondklok. Onlangs legde Ghislen Nysten, fractievoorzitter van de VVD in Beek, zijn functie zelfs neer. Hij kon zich niet meer vinden in het huidige beleid, vond het doordrukken van de avondklok absurd en besloot daarom te vertrekken bij de VVD.

Ook nieuwe politieke partijen, die voor het eerst meedoen aan de verkiezingen, staan elkaar te verdringen met nieuwe oplossingen. Zo ook JA21. De nieuwe partij van lijsttrekker Joost Eerdmans vindt dat het huidige kabinet er maar niet in slaagt om de coronacrisis het hoofd te bieden. Zo wil de partij het Outbreak Management Team (OMT) uitbreiden en zelfs een aparte coronaminister in het leven roepen.

“Deze minister stuurt de demissionaire bewindslieden aan en legt verantwoording af aan de Tweede Kamer. Deze zogenaamde coronaminister pakt de regie over alle facetten van de corona bestrijding. Van zorg tot maatregelen en middenstand”, legt arts-onderzoeker en kandidaat-Kamerlid Nicki Pouw-Verweij uit op Twitter.

JA21 is van mening dat het huidige kabinet onvoldoende oog heeft voor de mentale en maatschappelijke schade die alle coronamaatregelen momenteel aanrichten. Daarom wil lijsttrekker Joost Eerdmans het OMT uitbreiden met een Economisch Management Team (EMT). “Wij vinden dat het welzijn onder druk staat”, legt Eerdmans uit bij Goedemorgen Nederland (WNL). “Het gaat om geestelijk en sociaal welzijn. Dat is niet in balans.”

Eerdmans wijst hierbij naar de schade die het onderwijs en het MKB ondervinden door de huidige coronamaatregelen. Volgens hem heeft het onderwijs tot nu toe dertig miljard euro aan schade opgelopen door de coronacrisis. Wat hem betreft moet er zo snel mogelijk een Economisch Management Team ingesteld worden. “Er is te lang gewacht met het in kaart brengen van de impact op het welzijn van mensen. Dat is economisch maar ook sociaal. Dan heb ik het nog niet eens over de mentale klachten van mensen die hier aan onderdoor gaan.”

Nog meer scherpe analyses en op de hoogte blijven van het politieke nieuws? Dat kan! Volg ons op Twitter en Facebook. Wij hebben uw steun erg hard nodig!