Johan Derksen veegt de vloer aan met Kuzu

Johan Derksen bij Veronica Inside. Bron: Screenshot Veronica/Talpa Johan Derksen bij Veronica Inside. Bron: Screenshot Veronica/Talpa

Johan Derksen heeft snoeihard uitgehaald naar Tunahan Kuzu. De DENK-politicus betichtte Derksen op Twitter ervan het boegbeeld van racisme en seksisme te zijn. Tijdens de uitzending van Veronica Inside werd Derksen geconfronteerd met deze uitspraken, waarna hij de vloer aanveegde met Kuzu.

Maandag kwam de verkiezingskrant van de Telegraaf uit. Mark Rutte (VVD), Geert Wilders (PVV), Wopke Hoekstra (CDA), Sigrid Kaag (D66) en Lilianne Ploumen (PvdA) mochten van de Telegraaf een eigen krant maken. Deze lijsttrekkers mochten hun eigen verhalen publiceren om de kiezers ervan te overtuigen om op hun partij te stemmen.

Zo had de Partij van de Arbeid een exclusief interview met Marieke Derksen, de dochter van voetbalanalist Johan Derksen. De beruchte bromsnor heeft regelmatig op televisie duidelijk gemaakt geen fan te zijn van PvdA-lijsttrekker Ploumen. Zo noemde Derksen haar zelfs een zeurpiet. “Ik heb nog nooit zo’n zeurpiet meegemaakt als die Ploumen met dat lijzige Limburgse accent en maar drammen, drammen, drammen. Je zult ermee getrouwd zijn, zeg, met zo’n drammer in huis.”

Tijdens het interview nuanceert Marieke Derksen de uitspraken van haar vader. Volgens haar moeten de teksten van Johan met een korreltje zout genomen worden. “Ach welnee, je moet niet zo in al die praatjes geloven. Hij heeft een grote mond, maar een rood hart”, zei Marieke Derksen in de verkiezingskrant.

Daarnaast gaf Marieke te kennen dat ze zelf op de Partij van de Arbeid stemt, dat ze uit een echt ‘PvdA-gezin’ komt en dat ze lijsttrekker Lilianne Ploumen een ‘supertof wijf’ vindt. “Het is en vrouw naar mijn hart, die gewoon zegt waarop het staat. Het is gewoon een supertof wijf.”

Het interview schoot volledig in het verkeerde keelgat van Tunahan Kuzu. In een bericht op Twitter haalde de voormalig DENK-lijsttrekker hard uit naar Johan Derksen. Volgens hem is de voetbalanalist het boegbeeld van racisme en seksisme. “Als de @PvdA trots is dat Johan Derksen als één van de boegbeelden van racisme en seksisme in Nederland onderdeel is van een echt PvdA-gezin, begrijp ik dat je geen zetels overhoudt. En dat op #internationalevrouwendag Schaam je @PloumenLilianne.”

Deze tweet kon natuurlijk op een tegenreactie rekenen. Marieke Derksen is namelijk een erkent Twitter-gebruiker. “Meneer Kuzu, ik kom inderdaad uit een PvdA gezin. Bij ons thuis was niet vaders wil is wet en ik ben opgevoed dat ik als vrouw altijd voor mezelf moet denken en beslissen. Dus ook over stemmen op een andere partij praten wij, zonder krachttermen overigens #InternationalWomensDay“, zo zette Marieke Derksen Kuzu op z’n plek.

Gisteravond werd ook Johan Derksen geconfronteerd met de uitspraken van Tunahan Kuzu. Vervolgens veegde Derksen de vloer aan met de DENK-politicus. “Was Kuzu niet de man die toen der discussie stond omdat hij een medewerkster neukte op het Binnenhof? Dat is diezelfde Kuzu toch? Nou, dan hoef ik hem niet serieus te nemen.”

Spijker op z’n kop. Derksen vergeet hier echter bij te melden dat Kamervoorzitter Arib de medewerkster zelfs heeft geadviseerd om aangifte tegen Kuzu te doen bij de politie, wegens ‘ongewenst gedrag’. Kuzu heeft zich met deze opmerking een ware hypocriet getoond. Al deed Jesse Klaver gisteravond een goede poging bij Nieuwsuur om dat te overtreffen. Maar als er een prijs zou bestaan voor de grootste hypocriet van het Binnenhof, zou deze zonder enige twijfel gewonnen worden door Tunahan Kuzu.

Nog meer scherpe analyses en op de hoogte blijven van het politieke nieuws? Dat kan! Volg ons op Twitter en Facebook