Kabinet moet zich laten testen op coronavirus

Staatssecretaris Mona Keijzer. Bron: Screenshot YouTube/Ministerie van Economische Zaken en Klimaat Staatssecretaris Mona Keijzer. Bron: Screenshot YouTube/Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Het demissionaire kabinet moet zich de komende dagen laten testen op het coronavirus. Alle bewindslieden kwamen vrijdagochtend bij elkaar voor de ministerraad. Ook staatssecretaris Mona Keijzer was bij deze vergadering aanwezig. Vandaag liet de CDA-politica op Twitter weten dat ze besmet is met het coronavirus. Volgens coronaminister Hugo de Jonge hoeven de kabinetsleden nog niet in thuisquarantaine, maar moeten ze zich wel allemaal laten testen.

Afgelopen vrijdag kwam traditiegetrouw de ministerraad bij elkaar. Tijdens deze vergadering komen alle ministers bijeen, om het algemene regeringsbeleid te bespreken.

Helaas ging het vandaag niet over de uitkomst van deze ministerraad. Zo werd vandaag bekend dat Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken, besmet is geraakt met het coronavirus. De CDA-politica was ook aanwezig op de vergadering.

“Ik ben positief getest op corona. Geen zorgen; ik voel mij goed. Uiteraard zit ik in thuisisolatie en doe ik dus de komende tijd mijn werk via de digitale weg”, zo liet Keijzer weten op Twitter.

Naar eigen zeggen hebben de bewindslieden tijdens de ministerraad voldoende afstand van elkaar gehouden. Hierdoor hoeven de kabinetsleden niet direct in quarantaine. “Als je in dezelfde ruimte verkeert, dan geldt dat als  ‘overige contacten’, dan moet je jezelf in de gaten houden. Dan hoef je niet in quarantaine, maar het advies is om te testen op dag vijf na dat risicovolle contact. Dat zou woensdag zijn, dus dat is het advies aan de collega’s”, zo liet minister Hugo de Jonge weten tegen het Algemeen Dagblad.

Gezondheidsminister De Jonge was vorige week al de klos. Op de verkiezingsdag werd kenbaar dat de CDA-bewindsman in contact is geweest met iemand die op dat moment het coronavirus onder de leden heeft gehad. In tegenstelling tot het huidige advies wat Hugo de Jonge momenteel geeft aan zijn collega’s, besloot hij wel direct in thuisquarantaine te gaan.

Alle bewindslieden moeten zich over vijf dagen laten testen op het coronavirus. Het is niet te hopen dat straks alle bewindslieden positief worden getest op het virus. Het zal de strijd tegen het virus allerminst bevorderen. Natuurlijk wensen wij een ieder die besmet is geraakt met het coronavirus veel beterschap en een voorspoedig herstel toe.

Nog meer scherpe analyses en op de hoogte blijven van het politieke nieuws? Dat kan! Volg ons op Twitter en Facebook