Man die Geert Wilders wilde vermoorden krijgt ook in hoger beroep tien jaar cel opgelegd

Geert Wilders. Bron: Screenshot YouTube/PVVpers Geert Wilders. Bron: Screenshot YouTube/PVVpers

De man die in 2018 vanuit Frankrijk naar Nederland afreisde om PVV-leider Geert Wilders te vermoorden, heeft ook in hoger beroep te horen gekregen dat hij voor tien jaar de gevangenis in moet. De rechtbank was van mening dat Junaid I. zich schuldig heeft gemaakt aan het voorbereiden van een terroristische aanslag op een gekozen volksvertegenwoordiger.

Een aantal jaar geleden wilde PVV-leider Geert Wilders een cartoonwedstrijd organiseren in de Tweede Kamer. Binnen de kortste keren ontstond hier onenigheid over. Uiteindelijk cancelde Geert Wilders de omstreden cartoonwedstrijd, omdat andere mensen hierdoor gevaar liepen. “Het gaat niet alleen om mij. Inmiddels lopen ook anderen gevaar door alle dreigementen van extreme moslims die niet alleen mij maar heel Nederland als doelwit zien. Veiligheid van mensen gaat voor alles”, verklaarde Wilders.

Toen Junaid I. lucht kreeg van deze cartoonwedstrijd, besloot hij van Frankrijk naar Nederland af te reizen. Hij had het doel om Geert Wilders te vermoorden. Hij maakte een filmpje van zichzelf waarop hij de PVV-leider met de dood bedreigde en zette deze op Facebook. “Met Gods wil zal ik die hond, die belediger, naar de hel sturen. Net zo lang ik leef, ik zal deze missie niet annuleren”, zei hij op het filmpje. Gelukkig kwam het nooit zo ver. De autoriteiten grepen in en pakte Junaid I. op. Uiteindelijk moest hij zich verantwoorden voor de rechter.

Tijdens de eerste rechtszaak legde het Openbaar Ministerie (OM) hem zes jaar celstraf op. Uiteindelijk besloot de rechtbank hem een gevangenisstraf van tien jaar voor te schotelen. Volgens de rechter heeft Junaid I. zich schuldig gemaakt aan het voorbereiden van een terroristische aanslag op een gekozen volksvertegenwoordiger. I. en zijn advocaat gingen hier echter niet mee akkoord en besloten in hoger beroep te gaan.

Eind januari diende dit hoger beroep zich aan. Waar Junaid I. tijdens de vorige rechtszaak nog een celstraf van zes jaar tegen zich hoorde geƫist, besloot het Openbaar Ministerie dit keer om vorige uitspraak van de rechter te volgen en hem diezelfde straf van tien jaar cel voor te leggen. Vandaag oordeelde de rechter wederom dat Junaid I. tien jaar de gevangenis in moet. Waarvan akte!

Nog meer scherpe analyses en op de hoogte blijven van het politieke nieuws? Dat kan! Volg ons op Twitter en Facebook. Wij hebben uw steun erg hard nodig!