Nida doet aangifte tegen NCTV vanwege uitgelekte nota

Nida-lijsttrekker Nourdin El Ouali. Bron: Screenshot YouTube/NIDA Nourdin El Ouali op een Nida-filmpje.

De politieke partij Nida heeft besloten aangifte te doen tegen de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Gister lekte er een nota uit die uiteindelijk in handen viel van HP/De Tijd. In deze nota werd onder andere de ‘islamiseringsstrategie’ van president Erdogan onder de loep genomen.

Gisteren lekte er een alarmerende nota uit van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). In deze nota wordt gesproken over de ‘islamiseringsstrategie’ die president Erdogan zou hanteren en die Turks-Nederlandse organisaties zouden kunnen beïnvloeden. Volgens de NCTV zou de ‘antiwesterse retoriek’ van Erdogan zelfs in verband kunnen worden gebracht met de tramaanslag in Utrecht. Volgens de nota heeft Gökmen T. de aanslag gepleegd een dag nadat Erdogan een speech hield waarin hij sprak over ‘een oorlog tussen moslims en christenen’.

Meerdere Kamerleden stonden uiteraard op hun achterste benen en uitten hun bezorgdheid over deze kwestie. Kamerlid Femke Merel van Kooten-Arissen diende zelfs 35 Kamervragen in over de vertrouwelijke nota. Oppositieleider Geert Wilders steunde haar hierin. Hij wilde dat de Tweede Kamer terug zou komen van reces om over deze kwestie te debatteren.

De politieke partij Nida heeft vandaag kenbaar gemaakt aangifte te doen tegen de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, vanwege het lekken van deze vertrouwelijke nota. Nida verdenkt de NCTV ervan dat ze het stuk hebben gelekt aan HP/De Tijd. Nida-lijsttrekker Nourdin El Ouali beschuldigt de NCTV zelfs van het voeren van een politieke campagne. “De NCTV dient zo niet de nationale veiligheid, maar voert politieke campagne”, zo valt er te lezen in een persbericht die bij de NOS-redactie terecht is gekomen. Daarnaast verwijt El Ouali andere politici dat ze deze nota ‘voor zoete koek slikken’.

Tanya Hoogwerf, nu nog gemeenteraadslid namens Leefbaar Rotterdam, heeft vaker de degens gekruist met Nourdin El Ouali in de gemeenteraad van Rotterdam. Dat doet ze nu weer, maar dit keer online. Het kandidaat-Kamerlid van Code Oranje haalt op Twitter hard uit richting Nida. “Ah gossie. De Moslimbroeders van NIDA springen in de bres voor hun islamistische maatje Erdogan. Even kijken of ze nog wat Diyanet zieltjes kunnen afsnoepen van Denk zo vlak voor de verkiezingen.”

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid heeft al te kennen gegeven ervan te balen dat de nota is uitgelekt. Er is dan ook een brief onderweg naar de Tweede Kamer. De dienst kon echter nog niet reageren op de aangifte.

Nog meer scherpe analyses en op de hoogte blijven van het politieke nieuws? Dat kan! Volg ons op Twitter en Facebook