Nieuwe politieke partijen hebben ondersteuningsverklaringen binnen: ‘U kunt op ons stemmen’

Joost Eerdmans. Bron: Screenshot YouTube/Leefbaar Rotterdam Joost Eerdmans.

Nieuwe politieke partijen als BIJ1 en JA21 hebben voldoende ondersteuningsverklaringen binnengesleept en zijn dus verkiesbaar tijdens de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. De namen van deze partijen zullen in maart dan ook op uw stembiljet te zien zijn.

Waar bij de traditionele partijen de campagne al volop aan het draaien is, hebben nieuwe partijen een ander feestje te vieren. Zij hebben namelijk voldoende ondersteuningsverklaringen gekregen om überhaupt mee te mogen doen aan de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart van dit jaar.

Voor nieuwe politieke partijen zijn deze ondersteuningsverklaringen van levensbelang. Voordat een nieuwe politieke partij op het stembiljet komt te staan, moeten ze eerst voldoende ondersteuningsverklaringen zien binnen te harken. Deze moeten vervolgens ingeleverd worden bij de kiesraad.

BIJ1

Een aantal nieuwe politieke partijen hebben kenbaar gemaakt dat ze voldoende ondersteuningsverklaringen hebben binnengehaald en dus mogen meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen. Zo heeft BIJ1, de partij van Silvana Simons, gister via Twitter bekend gemaakt dat ze definitief mee mogen doen aan de verkiezingen in maart.

“Vandaag hebben we 1.273 ondersteuningsverklaringen binnen, onze doelstelling van € 100.000 bereikt, en Sylvana is 50 jaar geworden. We voelen ons dankbaar en hoopvol. Bedankt aan iedereen die dit heeft mogelijk gemaakt! Op naar radicale gelijkwaardigheid!”

JA21

BIJ1 is echter niet de enige partij die voldoende ondersteuningsverklaringen hebben binnengesleept. Ook de nieuwe partij van Joost Eerdmans en Annabel Nanninga, JA21, heeft voldoende ondersteuningsverklaringen gekregen. Ook die partij bracht het nieuws naar buiten via Twitter. “Geweldig nieuws! Dankzij jullie massale steun kan @JA21 meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart. Dank hiervoor. Vandaag begint hiermee officieel onze campagne. Lets go!”

Bij deze tweet is ook een filmpje geüpload waarop lijsttrekker Joost Eerdmans te zien is. In het filmpje lost Eerdmans het startschot voor de verkiezingscampagne en bedankt hij iedereen die aan dit resultaat heeft bijgedragen. “We hebben meer dan twee keer zoveel ondersteuningsverklaringen binnengebracht en dat heeft u voor ons gedaan. JA21 is verkiesbaar, u kunt op ons stemmen!”

Net als Code Oranje, de partij van Richard de Mos liet eerder al weten voldoende ondersteuningsverklaringen binnengeharkt te hebben, staan nu ook de partijen van Eerdmans en Simons op uw stemformulier op 17 maart.

Nog meer scherpe analyses en op de hoogte blijven van het politieke nieuws? Dat kan! Volg ons op Twitter en Facebook