Over ons

Welkom op de website van The Politics Post. Wij zijn hét online magazine voor politiek georiënteerd Nederland. Iedereen die dagelijks bijgespijkerd wil worden over het politieke nieuws, is bij ons aan het juiste adres.

Onze blog richt zich op de actualiteit binnen het politieke landschap. The Politics Post heeft twee kerntaken: het controleren van de macht (waakhondfunctie) en het informeren van de lezer.

Het is ons doel om jullie, onze lezers, op een correcte wijze te informeren over alle ins & outs die spelen in politiek Den Haag. Wij schrijven verhalen en zijn altijd open in welke bronnen wij daarvoor gebruiken.

Daarnaast is het van belang dat de macht in ons land gecontroleerd wordt. De pers is een van de grote spelers die dat moet bewerkstelligen. Dat doen wij door altijd kritisch naar partijen, politici en uitspraken te kijken, door kritisch daarover te berichten en door politici altijd kritisch te bevragen tijdens interviews.

Door middel van een kritische vraagstelling dwingen wij politici om open en transparant te zijn en dat ze verantwoordelijkheid afleggen in het openbaar voor hun handelen. Hierdoor krijg jij als lezer een knip en klaar stuk voorgeschoteld, waardoor je weer goed geïnformeerd bent. Dat is waar wij voor staan: een kritische houding jegens de politiek, waarbij onze lezer altijd op de eerste plaats staat.

The Politics Post is een initiatief van Real Rotterdam Press.