Pieter Omtzigt slaat terug naar Baudet: ‘Dan ga je drie bruggen te ver’

Pieter Omtzigt bij Goedemorgen Nederland. Bron: Screenshot YouTube/WNL/NPO Pieter Omtzigt bij WNL.

Forum voor Democratie en partijleider Thierry Baudet raakten gister weer eens in opspraak. Elsevier Weekblad publiceerde een artikel met screenshots van WhatsApp-groepen, waar racistische uitspraken zouden zijn gedaan door Baudet en zijn medewerkers. Ook CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt kreeg tijdens deze gesprekken het een en ander te verduren.

Het is Forum voor Democratie en partijleider Thierry Baudet weer gelukt om negatief in het nieuws te komen. Na het gesodemieter omtrent de JFVD, het etentje in Tiel en de daaropvolgende leegloop van Forum voor Democratie, publiceerde Elsevier Weekblad gister een artikel met screenshots van WhatsApp-groepen waar de FVD-leider, en andere kopstukken van de partij, volledig uit de bocht schoten.

Op deze screenshots zijn de meest schunnige teksten te zien, die je niet uit de mond van een gekozen volksvertegenwoordiger wil horen. Zo zou Baudet in zo’n groepsapp hebben gevraagd: “Wil jij dat je zus met een neger thuiskomt?” Daarnaast had hij het ook weer over het IQ van bepaalde bevolkingsgroepen. “100 is het GEMIDDELDE. Dus blank 110, hispanic 90, african 75 oid.”, zo valt op te tekenen uit het EW-artikel.

Daarnaast had Thierry Baudet ook nog minder vleiende woorden over voor sommige van zijn collega’s in de Tweede Kamer. Zo kreeg CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt het flink te verduren. “Omtzigt is een TOTALE DWAAS, een sukkel die door de bomen het bos niet ziet, een feiten-neuker, een loser kortom, dus natúúrlijk steunt hij de EU. Het is een democraat!”, zei Baudet in een van de WhatsApp-groepen over Omtzigt.

Vanochtend schoof CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt, die een belangrijke rol vervulde in het schandaal omtrent de toeslagenaffaire, aan bij Goedemorgen Nederland. Daar werd Omtzigt geconfronteerd met de uitspraken die over hem zijn gedaan. Hij werd er echter niet warm of koud van. De uitspraken over IQ en rassen zijn wat hem betreft veel ernstiger.

“Kijk, dat hij mij een dwaas, een feiten-neuker en een Democraat noemt, dat laatste schijnt de grootste belediging te zijn, dat kan ik allemaal prima hebben. Maar hier zitten echt verschrikkelijke dingen tussen. Als je zit te filosoferen over dat er een verschillend IQ bestaat tussen mensen met een zwarte huidskleur, latino’s en witte mensen en je plakt er ook nummers bij, zit je wel in een hoek waar ik niet wil zitten. Als je IQ en rassen gaat vermengen ga je echt drie bruggen te ver.” Waarvan akte!

Nog meer scherpe analyses en op de hoogte blijven van het politieke nieuws? Dat kan! Volg ons op Twitter en Facebook