Politie voert Arnold Karskens af bij demonstratie

Arnold Karskens. Bron: Screenshot Ongehoord Nederland/Twitter Arnold Karskens. Bron: Screenshot Ongehoord Nederland/Twitter

Verslaggever Arnold Karskens is zondag afgevoerd door de politie. De oprichter van aspirant-omroep Ongehoord Nederland was aanwezig bij een demonstratie op het Museumplein. Daar hadden verschillende demonstranten zich verzameld om te demonstreren tegen de aanhoudende coronamaatregelen. Ondanks het feit dat Karskens in het bezit was van een politieperskaart, werd hij alsnog door de politie meegenomen.

Zondag was er weer een demonstratie gaande in Amsterdam. Verschillende demonstranten kwamen bijeen op het Museumplein, om te demonstreren tegen de aanhoudende coronamaatregelen. Ook deze demonstratie werd uiteindelijk verboden door de Amsterdamse bewindspersonen, waardoor er weer honderden demonstranten werden meegenomen door de politie.

Ook de pers was tijdens deze demonstratie weer van de partij. Verschillende media waren uitgerukt om verslag te doen. Een van de aanwezige journalisten was Arnold Karskens. Voor aspirant-omroep Ongehoord Nederland was de oud-oorlogsjournalist aanwezig om verschillende demonstranten aan het woord te laten.

Wat begon als een dagje verslaggeving, ontaardde in een wel heel bizar tafereel. Arnold Karskens werd samen met een groep demonstranten door de politie meegenomen en afgevoerd. Terwijl dit gebeurde, verklaarde Karskens dat hij als journalist bij de demonstratie aanwezig was. Hij liet zelfs zijn politieperskaart zien. Deze perskaart geeft een journalist de bevoegdheid om op plekken verslag te doen in gebieden die door de politie zijn afgezet.

Ook zijn afvoering legde de oud-oorlogsjournalist op beeld vast. “Ondanks het feit dat ik dus een officiële politieperskaart heb, moet ik mee met de bus. Dit lijkt heel erg op Oost-Europese toestanden. En in landen waar ik wel meer heb gewerkt. De persvrijheid in Nederland is tanende”, zei Karskens op de Ongehoord Nederland-video.

Het is natuurlijk te gek voor woorden dat een journalist die aan het werk is, door de politie in z’n kraag wordt gevat. Ondanks het feit dat Karskens zijn politieperskaart aan de agenten liet zien, werd hij alsnog meegnomen. Wat je ook van Karskens of Ongehoord Nederland vindt, journalisten moeten ten alle tijden hun werk kunnen doen. De politie had Karskens nooit mogen afvoeren. De beleidsbepalers die hiervoor verantwoordelijk zijn, zouden zich eens stevig achter de oren moeten krabben.

Nog meer scherpe analyses en op de hoogte blijven van het politieke nieuws? Dat kan! Volg ons op Twitter en Facebook.