Richard de Mos pakt Geert Wilders aan: ‘Heb zijn partijtje in Den Haag gedecimeerd’

Richard de Mos bij BNR. Bron: Screenshot YouTube/BNR Nieuwsradio Richard de Mos bij BNR Nieuwsradio.

Als het aan Richard de Mos ligt gaat Code Oranje de PVV van Geert Wilders ‘decimeren’. Met deze uitspraak opent hij de aanval op de PVV. Daarnaast heeft Code Oranje ook nog geprobeerd om CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt aan zich te binden. Met de Tweede Kamerverkiezingen in aantocht, zit Code Oranje volledig in campagnemodus.

Afgelopen vrijdag schoof Code Oranje-lijsttrekker Richard de Mos aan bij de The Friday Move. Bij dat radioprogramma deed de oud-PVV’er een paar ontboezemingen. Eerder probeerde hij Johan Derksen over te halen om zich bij Code Oranje aan te sluiten. Uiteindelijk is dat niet gelukt. De Mos is echter niet bij de pakken neer gaan zitten. Zo heeft hij ook geprobeerd om CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt op zijn lijst te krijgen.

“We hebben aan Pieter Omtzigt gevraagd of hij zich zou willen aansluiten bij onze partij. Dat is echt een ombudspoliticus naar mijn hart. Zo zou de hele Kamer moeten zijn. Dat is helaas niet zo. Er wordt vaak partijpolitiek bedreven waar het niet meer om de mensen gaat, maar om de poppetjes in de Kamer. Met veel rolkoffer-Kamerleden die op dinsdag de Kamer binnenrollen, er op donderdag weer uitgaan en verder helemaal geen feeling hebben met het volk. Code Oranje wil een partij zijn vol Pieter Omtzigtjes om zich echt vast te bijten in de belangen van de burgers.”

De Tweede Kamer is voor Richard de Mos geen onbekend terrein. Eerder was hij namelijk Kamerlid van de PVV. Mocht De Mos een zetel bemachtigen tijdens de aankomende Tweede Kamerverkiezingen, dan keert hij terug op het oude nest. Een prettig weerzien met zijn oude partij zal er waarschijnlijk niet inzitten, aangezien Richard de Mos de PVV wil gaan ‘decimeren’. “Ik sta veel dichter bij de mensen dan Geert. Dat is het verschil. Hij heeft het volste recht om bij zijn partij te zeggen: ‘De Mos, jij even niet’. Vervolgens ben ik verder gegaan in Den Haag, heb ik dat partijtje van hem gedecimeerd en dat gaan we straks ook landelijk doen.”

Tijdens de verkiezingscampagne is het gebruikelijk dat concurrenten elkaar aanvallen, om voor zichzelf zo veel mogelijk zetels binnen te harken. Of Code Oranje en de PVV met elkaar gaan optrekken in de Tweede Kamer na deze uitspraken, valt echter nog maar te bezien. Geert Wilders staat namelijk niet te boek als iemand die goed tegen kritiek kan. Voorlopig doet de PVV het echter vele malen beter dan Code Oranje. Zo kan Geert Wilders volgens de laatste peiling van Maurice de Hond rekenen op 24 zetels. Code Oranje kan volgens deze peiling op geen enkele zetel rekenen.

Nog meer scherpe analyses en op de hoogte blijven van het politieke nieuws? Dat kan! Volg ons op Twitter en Facebook