Richard de Mos teleurgesteld in verkiezingsuitslag

Code Oranje-lijsttrekker Richard de Mos. Bron: Screenshot YouTube/Hart voor Den Haag Code Oranje-lijsttrekker Richard de Mos. Bron: Screenshot YouTube/Hart voor Den Haag

Een recordaantal van 37 politieke partijen, deden vorige week mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. Code Oranje was een van hen. Lijsttrekker Richard de Mos probeerde met zijn nieuwe partij de Tweede Kamer te bestormen. Woensdagavond werd echter pijnlijk duidelijk dat de oud-PVV’er daar niet in geslaagd is. In een artikel op The Post Online formuleert De Mos zijn teleurstelling.

Het beloofde vorige week spannende Tweede Kamerverkiezingen te worden. De spanning zat hem echter niet zozeer in de vraag wie de grootste partij van Nederland zou worden. De VVD van Mark Rutte stond van begin af aan op eenzame hoogte in de peilingen. Met een recordaantal van 37 politieke partijen, was de echte vraag wie erin zouden slagen om zetels te bemachtigen. Uiteindelijk slaagden alleen Volt, BIJ1, BBB en JA21 daarin.

Ook Code Oranje, de nieuwbakken partij van Richard de Mos, maakte volgens sommige peilingen kans op een Kamerzetel. Woensdagavond werd echter pijnlijk duidelijk dat Nederland niet op de ex-PVV’er zat te wachten. Code Oranje sprokkelde slechts een halve zetel bij elkaar. Bij lange na niet genoeg om in de Tweede Kamer terecht te komen.

Richard de Mos is dan ook teleurgesteld in de verkiezingsuitslag. Hij had op een beter resultaat gehoopt. Na een week radiostilte, doet De Mos eindelijk zijn verhaal. In een artikel op The Post Online, windt de Code Oranje-voorman er geen doekjes omheen. Zo vindt hij dat Nederland slecht af is met deze verkiezingsuitslag.

“Met een ongewijzigd grote VVD en een door de media omhoog gepusht D66, zal de koers van Nederland niet gericht zijn op het verbeteren van de directe leefomgeving van onze burgers, maar op het blijvend opofferen van onze soevereiniteit aan Brussel”, zo opent Richard de Mos zijn column.

In het artikel trekt De Mos stevig van leer tegen het beleid van Mark Rutte en D66. Met deze twee partijen aan de macht vreest de Hagenees dat er geen immigratie beperkende maatregelen doorgevoerd zullen worden. “Het absorptievermogen in onze grote steden is allang bereikt. In hele wijken is de bevolkingssamenstelling in onbalans en is de sociale cohesie verdwenen. Taalachterstanden, criminaliteit, armoede, werkloosheid en radicalisering zijn schering en inslag. In plaats van immigratie beperkende maatregelen te nemen, is de regio ingetekend met meer dan één miljoen huizen”, schrijft hij onder meer.

Tevens geeft hij af op andere partijen, die er wel in geslaagd zijn om een plekje in de Tweede Kamer te bemachtigen. “Rondom Forum en de PVV is een cordon sanitair opgetrokken. JA21 lijkt al onderdeel van de elite en ligt, aan het voeteneind, te bed met de VVD en D66. Per saldo verandert er dus he-le-maal niets in Nederland. De kiezer heeft altijd gelijk, maar God heb medelijden met dit arme volk”, sluit Richard de Mos af.

Eigenlijk laat De Mos zich hier op een verschrikkelijke manier kennen. De teleurstelling is natuurlijk goed te begrijpen, maar alles en iedereen neermaaien is een tweede stap. Code Oranje zou er goed aan doen om eens serieus te kijken naar de wederopstanding van BIJ1. De partij van Silvana Simons deed namelijk vier jaar geleden voor het eerst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. BIJ1 faalde om een zetel te bemachtigen. Dit jaar deed BIJ1 opnieuw mee aan de verkiezingen. Ditmaal slaagde Simons er wel in om een zetel te veroveren. Hopelijk neemt Richard de Mos hier een voorbeeld aan. Vallen, uithuilen, opstaan en opnieuw beginnen.

Nog meer scherpe analyses en op de hoogte blijven van het politieke nieuws? Dat kan! Volg ons op Twitter en Facebook.