Rob Jetten ziet schaatsen wel zitten: ‘Nationale trots’

Rob Jetten. Bron: Screenshot YouTube/D66 Rob Jetten in de Tweede Kamer.

Volgens Rob Jetten (D66) moet er door het kabinet serieus gekeken worden naar de mogelijkheid voor mensen om te kunnen schaatsen. Het huidige winterweer trekt Nederland uit de sleur van de lockdown. Jetten wil dan ook de mensen hun pleziertje gunnen in een periode waarin er bar weinig te doen is.

Het huidige winterweer houdt Nederland in haar greep. Treinen ondervinden grote problemen, Rijkswaterstaat heeft code oranje afgekondigd en er is opgeroepen om niet de weg op te gaan. Voor veel mensen doorbreekt het winterweer de aanhoudende verveling, die wordt veroorzaakt door de coronamaatregelen. Verschillende politici zien dat ook en pleiten er nu zelfs voor dat eventuele schaatswedstrijden doorgang zouden moeten kunnen vinden.

Zo is D66’er Rob Jetten van mening dat er ondanks alle maatregelen, gewoon geschaatst moet kunnen worden. Er wordt zelfs gesproken over een eventuele Elfstedentocht, mocht het ijs in de komende dagen dik genoeg zijn. Volgens Jetten moet deze doorgang kunnen vinden, mits er ‘weinig publiek’ bij aanwezig is.

“Er is angst voor de Britse mutatie”, zegt Rob Jetten bij BNR. “Maar het helpt dan ook als je als samenleving dingen hebt waar je blij van kunt worden. Schaatsen op natuurijs is natuurlijk wel een beetje nationale trots. Als we dat zonder al te veel publiek kunnen organiseren, zodat mensen in ieder geval wel buiten kunnen sporten met weinig kans op besmettingen in die buitenlucht, dan zou ik het heel verstandig vinden als het kabinet kijkt naar wat wél kan.”

Het is natuurlijk wel raar dat volgens verschillende politici er niks meer mogelijk was sinds de uitbraak van het coronavirus. Nederland ging op slot en er werd zelfs een avondklok ingesteld. Nu er wellicht weer geschaatst kan worden, moet dat volgens diezelfde politici ineens gewoon kunnen.

Leuk dat verschillende politici met de verkiezingen in aantocht willen scoren voor de bühne, maar volgens mij moet er gewoon sneller geprikt worden, zodat we zo snel mogelijk verlost zijn van die verstikkende coronamaatregelen. Laat die politici zich daar eens mee bezig houden. Want volgens mij bevinden zich in de vaccinatiestrategie nog voldoende problemen die opgelost dienen te worden.

Nog meer scherpe analyses en op de hoogte blijven van het politieke nieuws? Dat kan! Volg ons op Twitter en Facebook