Sigrid Kaag keert Mark Rutte de rug toe: ‘Onze wegen scheiden hier’

Sigrid Kaag. Bron: Screenshot YouTube/D66 Sigrid Kaag. Bron: Screenshot YouTube/D66

D66-leider Sigrid Kaag heeft Mark Rutte als een baksteen laten vallen. Ze interrumpeerde de VVD-bewindsman en liet hem weten dat ‘hun wegen hier scheiden’. Daarnaast stelt de oud-diplomate voor om een nieuwe verkenner aan te stellen.

Sigrid Kaag heeft Mark Rutte de rug toegekeerd. Tijdens het debat over de uitgelekte formatieaantekeningen van oud-verkenner Kajsa Ollongren, zei Kaag tegen Rutte dat ‘hier hun wegen scheiden’. “Meneer Rutte”, begon de D66-leider haar interruptie. “U kent mij. Ik sta hier dan ook met zwaar gemoed. U heeft vorige week ook namens mij bevestigd dat wij allebei geen opmerkingen hadden geplaatst over Pieter Omtzigt. En hier scheiden onze wegen. Individuele integriteit is een groot goed”, zei Kaag waarna ze drie vragen aan Rutte stelde.

Sigrid Kaag verzuimde echter helder antwoord te geven op kritische vragen van Farid Azarkan. De DENK-leider wilde van haar weten of ze na het debat alsnog met Mark Rutte in zee zou gaan. Het resulteerde in een robbertje rond de pot draaien.

Daarnaast was Sigrid Kaag van mening dat er een andere verkenner moet worden aangesteld. Gelukkig gaf ze direct aan dat de nieuwe verkenner iemand moet zijn die ver van de politiek afstaat. Het was tenslotte D66-verkenner Kajsa Ollongren waar alle ellende mee begon. Door de beruchte fotoblunder is mijns inziens definitief duidelijk geworden, dat je voor kwaliteit voorlopig niet bij D66 moet zijn.

Nog meer scherpe analyses en op de hoogte blijven van het politieke nieuws? Dat kan! Volg ons op Twitter en Facebook