Thierry Baudet en Gert-Jan Segers vliegen elkaar in de haren: “Wat een belachelijke aantijgingen”

Thierry Baudet in Tweede Kamer. Bron: Screenshot FVD/YouTube

Na de rellen van afgelopen weekend omtrent de invoering van de avondklok, druppelen de eerste reacties van verschillende politici binnen. Velen spreken hun verontwaardiging uit over de rellen, maar maken op social media ook verwijten naar elkaar. Ditmaal vliegen Thierry Baudet (FvD) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) elkaar in de haren.

De rellen van afgelopen weekend blijft de gemoederen in politiek Den Haag flink bezig houden. Op meerdere plekken sloeg de vlam volledig in de pan omtrent de onlangs ingevoerde avondklok.

Klaver & Wilders

Op social media vliegen verschillende politici elkaar met regelmaat in de haren. Gisteren waren voornamelijk GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver en PVV-leider Geert Wilders bezig elkaar vliegen af te vangen.

Klaver verweet politieke partijen als PVV en Forum voor Democratie dat het steevast betitelen van nieuwsorganisaties, zoals de NOS, als ‘fake news’ gevaarlijk kan zijn. Hij noemde de recente bestorming van het Capitool in Amerika als voorbeeld. “Eerst het nieuws en de wetenschap verdacht maken, dan oproepen om regels te negeren en vervolgens anderen de schuld geven. Het is het draaiboek van Donald Trump waar PVV en Forum hun lessen uit trekken. Dit soort rellen en vandalisme is precies het gevolg van dat gedrag.”

Baudet & Segers

Vandaag reageerde ook FvD-fractievoorzitter Thierry Baudet op de rellen van afgelopen weekend. In een tweet maakt hij duidelijk deze rellen te veroordelen. “Verschrikkelijke beelden van rellen / plunderingen. Demonstreren is een essentieel grondrecht en ik steun ieder initiatief om vreedzaam van je te laten horen in onze democratie. Maar geweld, diefstal, vernieling, etc. mag NOOIT. Daar bestaat geen enkele rechtvaardiging voor.”

De tweet van Baudet lijkt bij Gert-Jan Segers, fractievoorzitter van de ChristenUnie, echter volledig in het verkeerde keelgat geschoten te zijn. Hij lijkt geen goed woord over te hebben voor de tweet van Baudet. “Er zijn altijd onverlaten die willen rellen. Maar een grote verantwoordelijkheid ligt bij degenen die die onverlaten wijs hebben gemaakt dat er een goede reden is om te rellen. En die dan op maandagochtend krampachtig proberen de geest weer in de fles te krijgen.”

Thierry Baudet liet de reactie van Segers niet over zijn kant gaan en reageerde met veel verontwaardiging op zijn tweet. “Wat een belachelijke aantijgingen. Ik heb nooit op welke manier dan ook uitgedragen dat je mag “rellen”. De zoveelste onwaardige leugen die Segers in zijn onvermoeibare pogingen mij zwart te maken debiteert.”

Kortom: verschillende politici staan elkaar te verdringen om hun afschuw uit te spreken over de rellen van afgelopen weekend. Ze deinzen er echter niet voor terug om elkaar stevig te bekritiseren. Er komen tenslotte weer verkiezingen aan.