Vrouw schreeuwt naar Hugo de Jonge: “Ik kom echt in liefde”

Hugo de Jonge. Bron: Screenshot YouTube/Rijksoverheid Hugo de Jonge

Minister Hugo de Jonge is gister op straat lastiggevallen door een ietwat hysterische vrouw en een man met een microfoon. Tijdens zijn telefoongesprek kreeg De Jonge een microfoon onder zijn neus geduwd. Nadat hij deze man op zijn plek had gezet schreeuwde de vrouw letterlijk haar frustraties eruit.

Als politicus doe je het niet snel goed in het leven. Dat kan ook niet, want je kan niet iedereen tevreden stellen. Maar sommige mensen gaan wel heel ver. Zo kwam minister Hugo de Jonge gister in aanraking met een vrouw die haar frustraties er letterlijk uitgilde.

De vrouw, die zich op Twitter Karin-Maria noemt, filmde het en zette de video op social media. Op het filmpje is een druk bellende Hugo de Jonge te zien. Een man, vermoedelijk een journalist aangezien hij een microfoon onder de neus van de ‘coronaminister’ duwt, wil hem een vraag stellen. Hij wil weten ‘hoe lang die avondklok nog gaat duren’.

De Jonge zit op dat moment nog midden in zijn telefoongesprek en vraagt de man om te stoppen door zijn telefoongesprek heen te praten. “Ik ben even aan het bellen, wil je even kappen alsjeblieft”, hoor je de minister op het filmpje zeggen.

Karin-Maria reageert daarop door te zeggen dat ze het antwoord ‘niet zo aardig vindt’. Daarna kapt Hugo de Jonge zijn telefoongesprek af en wendt zich tot de man met de microfoon. “Doe nou eens normaal. Je ziet toch dat ik zit te bellen. Het is toch asociaal om dat te doen of niet?!” Vervolgens besluit minister De Jonge door te lopen en de twee te negeren.

De vrouw wilde daar echter niets van weten en bleef achter de minister aanlopen. “Zullen we samen even schreeuwen Hugo, misschien lucht dat op? Zal ik beginnen?”, roept de vrouw voordat ze letterlijk al haar frustraties midden op straat uitgild.

Omtzigt

Dit is echter niet het eerste incident waarbij politici op straat worden lastiggevallen. In de zomer van vorig jaar was CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt de kop van jut. Hij werd door mensen staande gehouden op straat en werd daarbij bedreigd.

Over dit incident werd schande gesproken. Ook door Kamervoorzitter Khadija Arib. Zij deed zelfs aangifte bij de politie. “Je ziet volwassen mensen in het gezicht van Pieter Omtzigt schreeuwen, ze raken hem ook aan. Dat is altijd onwenselijk en ongepast, maar nu in deze coronatijd is dat extra gevoelig. Het is ongelooflijk schandalig wat daar is gebeurd.” Waarvan akte!