Walgelijk! Horecazaak besmeurd met ketchup

Johan de Vos bij Op1. Bron: Screenshot YouTube/Op1/NPO Johan de Vos bij Op1. Bron: Screenshot YouTube/Op1/NPO

In Breda is een horecazaak besmeurd met ketchup en beplakt met posters, omdat ze voornemens zijn hun terras vandaag te openen als protestactie tegen de strenge coronamaatregelen. Het is namelijk al lang geen geheim meer dat het water aan de lippen van de horecasector staat. Zij willen eindelijk weer eens aan de slag, maar dat plan kan vooralsnog niet op goedkeuring rekenen van het demissionaire kabinet.

De horecasector is helemaal klaar met het coronabeleid van het demissionaire kabinet. Veel horecazaken dreigen failliet te gaan, terrassen blijven gesloten en de Koninklijke Horeca Nederland maakte vorige week zelfs bekend naar de rechter te stappen. Diezelfde week werd duidelijk dat een aantal horecazaken hun deuren weer zullen openen, ondanks de strenge regelgeving die dat op dit moment nog niet toelaat.

Horecazaken die meedoen aan dit protest kunnen veelal rekenen op begrip. Zelfs van de politie en verschillende burgemeesters. Toch zijn er ook mensen te vinden die deze protestactie afkeuren. Zo is er een café in Breda gisteren besmeurd met ketchup. Ook zijn er posters op het pand geplakt waarop staat: ‘Johan de V en Paul D. Opengaan = bloed aan je handen. Opruiing is bij wet verboden’.

Johan de Vos, de eigenaar van de besmeurde horecazaak, vindt deze actie vervelend, maar blijft desondanks strijdbaar. “Toen ik vanmorgen bij mijn zaak aankwam, trof ik het zo aan. Het is treurig dat we op zo’n erg punt zijn gekomen dat dit gebeurt. Maar dit betekent helemaal niets. Het is zonde van de ketchup, die had ik liever gebruikt voor een tosti”, zegt hij bij Goedemorgen Nederland.

Dit is mijns inziens een prachtig voorbeeld van de psychische gesteldheid van sommige lieden. Deze lui lijken in sommige gevallen geen enkel sympathie of gevoel meer te hebben voor anderen, die volledig gebukt gaan onder de strenge coronamaatregelen. Ze lijken volledig vast te zitten in een tunnelvisie. De tunnelvisie van het eigen gelijk. Een zeer alarmerend voorbeeld dat er snel weer versoepelingen moeten komen.

Nog meer scherpe analyses en op de hoogte blijven van het politieke nieuws? Dat kan! Volg ons op Twitter en Facebook